//
je leest...
Werk en Psyche

Wet- en regelgeving bij arbeidsparticipatie: stimulans of barrière?

VrijplaatsAl tientallen jaren wordt gestreefd naar arbeidsparticipatie van mensen met een achterstandspositie op de arbeidsmarkt. Zo ook wanneer je door een aandoening mogelijk minder verdiencapaciteit hebt en een tijdlang in een uitkeringssituatie belandt. Direct weer aansluiting vinden met de arbeidsmarkt is dikwijls lastig.  Om dit op te lossen worden re-integratieinstrumenten ingesteld. De Melkert-banen, later ID-banen, uit de jaren ’90 zijn hiervan een sprekend voorbeeld. Na de invoering van de Wet Werk en Bijstand in 2004 schaften veel gemeenten de ID-regeling overigens af.

Bij de invoering van de Participatiewet zijn er door overheid en werkgevers weer afspraken gemaakt rond het bevorderen van arbeidsparticipatie door mensen met lange afstand tot de arbeidsmarkt en is het de bedoeling dat wet- en regelgeving dit streven faciliteert. De gewenste situatie is echter nog niet bereikt. Zo worden mensen die niet automatisch in aanmerking komen voor een garantiebaan streng beoordeeld voordat men toegang krijgt tot een dergelijke baan en lijkt de loonwaardemeting een wat starre formule, waarin weinig rekening wordt gehouden met variabelen als wisselende belastbaarheid of aanpassingen op de werkplek.

Binnen de bestaande regelgeving is het niet altijd makkelijk om vanuit verschillende beroepsgroepen een gezamenlijke visie te ontwikkelen en flexibele trajecten uit te voeren met begeleiding op maat en inschakeling van noodzakelijke expertise. Vanwege beroepsgeheim en andere privacywetgeving is het bovendien in de regel lastig voor beroepsgroepen om informatie uit te wissen.

Zou het een idee zijn om in Leiden werkzoekenden met psychische aandoeningen zélf te betrekken bij de inschatting van zijn of haar mogelijkheden tot duurzame arbeidsparticipatie en de hoeveelheid begeleiding en tijd die men denkt daarbij nodig te hebben? Zou het raadzaam zijn mensen zelf te laten beslissen over het al dan niet vrijgeven van informatie over de psychische klachten of mogelijkheden die op de werkplek een rol kunnen spelen? Wordt het niet eens tijd om de verschillen tussen wie waarvoor in aanmerking komt als het gaat om inzet van re-integratieinstrumenten, los te laten? Kortom, zouden we in Leiden de mogelijkheden op duurzame arbeidsparticipatie door mensen met psychische aandoeningen kunnen vergroten door het loslaten van onnodige bureaucratie en een creatievere invulling van de regels?

Praat mee over (onder andere) dit thema tijdens de bijeenkomst ‘Gezonde Arbeid & Geest 071’ op dinsdag 16 februari in Galerie Café Leidse Lente, Haagweg 4. Op deze bijeenkomst wordt met diverse partijen van gedachten gewisseld over het bevorderen van arbeidsparticipatie door mensen met psychische aandoeningen.

Over Monique van Biezen

Voorlichting en Beleid Contact: mvanbiezen@lumen-hollandrijnland.nl

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: